Croissant med mandelkräm

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

6 portioner

Och du som trodde en nybakad, frasig smörcroissant inte kunde bli så mycket bättre än vad den redan är? Joho! Det kan den visst. Fyll den med mandelmassa, cognac och ännu mer smör så ska du se att du fram tills idag, aldrig riktigt levt.

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

6 portioner

Och du som trodde en nybakad, frasig smörcroissant inte kunde bli så mycket bättre än vad den redan är? Joho! Det kan den visst. Fyll den med mandelmassa, cognac och ännu mer smör så ska du se att du fram tills idag, aldrig riktigt levt.

Ingredienser

  • 6 st Smörcroissanter, bakade
  • 260 gram mandelmassa
  • 4 msk rumstempererat smör
  • 1 stort ägg, rumstempererat
  • 30 ml Cognac
  • 2 msk mandelflarn, rostade
  • 1 msk florsocker

 

Recept: Hanne Bojsen, Lantmännen Unibake Danmark

Gör såhär