Baguette med skinka och honungsrostade valnötter

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

10 portioner

Vad är franskinspirerat, fyllt med mättande pålägg och rysligt gott? Svar: den här rustika baguettemackan fylld med krämig färskost, saftig skinka och knapriga valnötter rostade i honung. Kalla det lunchmacka, picknickmacka eller vad-som-helstmacka. Självklart går det utmärkt att byta ut skinkan mot ett vegetariskt alternativ.

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

10 portioner

Vad är franskinspirerat, fyllt med mättande pålägg och rysligt gott? Svar: den här rustika baguettemackan fylld med krämig färskost, saftig skinka och knapriga valnötter rostade i honung. Kalla det lunchmacka, picknickmacka eller vad-som-helstmacka. Självklart går det utmärkt att byta ut skinkan mot ett vegetariskt alternativ.

Ingredienser

  • 10 Baguette Vete 18 cm, 85 g
  • 100 g babyspenatblad
  • 20 skivor skinka, ca. 400 g
  • 300 g naturell färskost
  • 100 g gräddfil
  • 50 g grön pesto
  • Saften av en halv citron
  • 50 skivor gurka
  • 30 g grovhackade valnötter
  • 2 msk honung
  • Färsk mynta

 

Tips: Byt ut valnötter mot pinjenötter. Servera lite extra nötter i en separat skål.

Gör såhär