Surdegsmacka med rostbiff, syrad kål och senapskräm

Tillagningstid

40 minuter

Antal portioner

4 portioner

Vad nu? Är du på Houston Street på Manhattan, New York, mumsande på en Pastrami Sandwich från Katz’s Deli? Nej, men nästan! Här är en smörgås baserad på nybakat surdegsbröd, inspirerad av delikulturen från New York – fylld med rostbiff, syrad kål, senapskräm, Gruyère, karamelliserad lök och cornichonger.

Tillagningstid

40 minuter

Antal portioner

4 portioner

Vad nu? Är du på Houston Street på Manhattan, New York, mumsande på en Pastrami Sandwich från Katz’s Deli? Nej, men nästan! Här är en smörgås baserad på nybakat surdegsbröd, inspirerad av delikulturen från New York – fylld med rostbiff, syrad kål, senapskräm, Gruyère, karamelliserad lök och cornichonger.

Ingredienser

  • 4 st Loke, 110 g
  • 2 dl spetskål, strimlad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 25 g smör
  • 2 tsk brun farin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 300 g rostbiff, skivad
  • 2 msk cornichonger, tärnade
  • 100 g Gruyère, riven

Gör såhär