Kladdkaka med lemon curd och maräng

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

4–6 portioner

Citron och choklad är en match made in heaven. En smakkombination som påminner om en lite friskare romersk båge – men i form av en stor och rund kletig kladdkaka med krämigt syrlig citroncurd på toppen. En romersk fullmåne! Ta kladdkakan till nya nivåer med lemon curd, italiensk maräng och massor med kärlek.

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

4–6 portioner

Citron och choklad är en match made in heaven. En smakkombination som påminner om en lite friskare romersk båge – men i form av en stor och rund kletig kladdkaka med krämigt syrlig citroncurd på toppen. En romersk fullmåne! Ta kladdkakan till nya nivåer med lemon curd, italiensk maräng och massor med kärlek.

Ingredienser

  • Kladdkaka, 390 g
  • Lemon curd

Italiensk maräng:

  • 0,5 dl vatten

  • 200 g strösocker
  • 4 äggvitor (125 g)

Serveringsförslag: Färska jordgubbar.

 

Recept: Mattias Larsson, "Fredagskocken"

 

(Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g och använder du Kladdkaka 1200 g tar du ingredienserna gånger tre.)

Gör såhär