Kladdkaka med körsbärskompott

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

4–6 portioner

Och du som trodde en kletig kladdkaka inte kunde bli så mycket bättre! Tänkte du aldrig tanken att en fyllig körsbärskompott enkelt skulle lyfta chokladkakan till nya nivåer? Det kan vi i varje fall säga att så är det. Körsbärskompott och lättvispad grädde spetsad med lite Baileys.

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

4–6 portioner

Och du som trodde en kletig kladdkaka inte kunde bli så mycket bättre! Tänkte du aldrig tanken att en fyllig körsbärskompott enkelt skulle lyfta chokladkakan till nya nivåer? Det kan vi i varje fall säga att så är det. Körsbärskompott och lättvispad grädde spetsad med lite Baileys.

Ingredienser

  • Kladdkaka, 390 g

Körsbärskompott:

  • 1 gelatinblad
  • 400 g körsbär, urkärnade
  • 90 g brun farin
  • 0,5 dl vatten

 Baileysgrädde:

  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl Baileys

Serveringsförslag: Sikta gärna lite florsocker över kladdkakan före servering.

 

Recept: Mattias Larsson, "Fredagskocken"

 

(Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g och använder du Kladdkaka 1200 g tar du ingredienserna gånger tre.)

Gör såhär