Kladdkaka med chokladglasyr, lakrits och hallon

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

4–6 portioner

Och du som trodde en kletig kladdkaka inte kunde bli så mycket bättre! Tänk vad fel du hade. Kladdkaka, färska hallon, turkisk peppar, chokladglasyr och lite lättvispad grädde är huvudpersonerna i det här innovativa och nyskapande dessertreceptet.

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

4–6 portioner

Och du som trodde en kletig kladdkaka inte kunde bli så mycket bättre! Tänk vad fel du hade. Kladdkaka, färska hallon, turkisk peppar, chokladglasyr och lite lättvispad grädde är huvudpersonerna i det här innovativa och nyskapande dessertreceptet.

Ingredienser

  • Kladdkaka, 390 g

Chokladglasyr:

  • 1 dl vispgrädde
  • 110 g mörk choklad, hackad

Topping:

  • 50 g turkisk peppar, krossad
  • 200 g färska hallon

Serveringsförslag: Servera gärna med lite lättvispad grädde.

 

Recept: Mattias Larsson, "Fredagskocken"

 

(Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g och använder du Kladdkaka 1200 g tar du ingredienserna gånger tre.)

Gör såhär