Ciabatta med rödbetshummus och fetaost

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

4 portioner

Ett recept för dig som vill njuta av en nyttig, billig och vacker sandwich baserad på en fluffig ciabatta smyckad med smakrika frön. En krämig hummus möter friska, krispiga böngroddar, knapriga solroskärnor och allt sammanfattas fint med en uppiggande sälta från fetaost.

Tillagningstid

30 minuter

Antal portioner

4 portioner

Ett recept för dig som vill njuta av en nyttig, billig och vacker sandwich baserad på en fluffig ciabatta smyckad med smakrika frön. En krämig hummus möter friska, krispiga böngroddar, knapriga solroskärnor och allt sammanfattas fint med en uppiggande sälta från fetaost.

Ingredienser

  • 4 st Chia ciabatta, delade
  • 150 g fetaost, smulad
  • Valfri sallad och böngroddar
  • Ev. lite olivolja


Rödbetshummus

  • 120 g kikärter, kokta 
  • 70 g rödbetor, kokta 
  • 1,5 msk god olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk tahini
  • 0,5 msk pressad citronjuice
  • Salt

 

Recept: Mattias Larsson, "Fredagskocken"

Gör såhär