Croissant med mandelkräm

Croissant med mandelkräm

Ingredienser

6 portioner

  • 260 gram mandelmassa
  • 4 msk rumstempererat smör
  • 1 stort ägg, rumstempererat
  • 30 ml Cognac
  • 2 msk mandelflarn, rostade
  • 1 msk florsocker

 

 

  • 10 pieces Medium Curved Croissants, baked
  • 300 grams almond paste 
  • 6 tablespoons butter, softened 
  • 2 large egg, room temperature 
  • 30 ml Cognac
  • 3 tablespoons sliced almonds, toasted
  • 2 tablespoon powdered sugar 

Gör såhär

Av Hanne Bojsen, Lantmännen Unibake Danmark

  1. Mixa mandelmassa och smör till en kräm, med en elektrisk mixer eller en ballongvisp.
  2. Tillsätt långsamt ägg och Cognac.
  3. Mixa väl efter varje tillagd ingrediens.
  4. Skär upp de svalnade croissanterna och fyll med mandelkrämen.
  5. Garnera med rostade mandelflarn och toppa med siktat florsocker.

 

Lantmännen