Croissant med mandelkräm

Ingredienser
6 portioner
- 260 gram mandelmassa
- 4 msk rumstempererat smör
- 1 stort ägg, rumstempererat
- 30 ml Cognac
- 2 msk mandelflarn, rostade
- 1 msk florsocker
- 10 pieces Medium Curved Croissants, baked
- 300 grams almond paste
- 6 tablespoons butter, softened
- 2 large egg, room temperature
- 30 ml Cognac
- 3 tablespoons sliced almonds, toasted
- 2 tablespoon powdered sugar
Gör såhär
Av Hanne Bojsen, Lantmännen Unibake Danmark
- Mixa mandelmassa och smör till en kräm, med en elektrisk mixer eller en ballongvisp.
- Tillsätt långsamt ägg och Cognac.
- Mixa väl efter varje tillagd ingrediens.
- Skär upp de svalnade croissanterna och fyll med mandelkrämen.
- Garnera med rostade mandelflarn och toppa med siktat florsocker.