Session utan namn19843
Artikelnummer: 1220

Olympiabröd

85 g / styck

Favorit bakad på vetemjöl och durumvete med en tunn, krispig skorpa.

Innehåll

VETEMJÖL, vatten, DURUMVETEMJÖL, jäst/gjær, VETEGLUTEN, torkad surdeg av VETE, salt, vegetabilisk olja (raps), malt av KORN/BYGG, emulgeringsmedel (E472e), mjölbehandlingsmedel (E300). Kan innehålla spår av mjölk, valnötter.

Allergener

Innehåller
  • Korn
  • Vete
  • Spannmål som innehåller gluten
Kan innehålla spår av
  • Mjölk
  • Valnöt
  • Nötter

Förvaring och hantering

Förvaras vid -18°C eller kallare

Tina över natten i kylrum (ca 4°C) eller 1 timme i rumstemperatur. Jäs/ 45-60 min i jässkåp (35-37°C, ca 70% fuktighet). Värm ugnen till 220°C. Ställ in brödet och tillför ca 1 sek ånga per plåt som ska bakas. Sänk temperaturen till 180-200°C och grädda i 15-18 minuter. OBS! Gräddningstid och temperatur är riktvärden beroende på ugn. Vikt färdigbakad produkt ca 70 g.

Tillverkningsland Estland
Hållbarhet 365

Näringsdeklaration

per 100 g
Energi, kcal 229 kcal
Energi, kJ 967 kJ
Fett 2.5 g
- varav mättat fett 0.5 g
Kolhydrater 42 g
- varav sockerarter 0.1 g
Fiber 2 g
Protein 8.5 g
Salt 1.3 g
NutrientSodium 520 mg
Olympiastykke lyst deigemne