Artikelnummer: 1221
Grovt Olympiabröd
85 g / styck
Portionsbröd bakat av vete- och rågmjöl, innehåller kruskakli, havregryn, linfrön och solrosfrön. Deg.
Innehåll
VETEMJÖL, vatten, jäst, VETEGLUTEN, RÅGMJÖL, hirs, vört/vørt (av KORN/BYGG), KRUSKAKLI (VETE) 1,9%, linfrön 1,3%, solrosfrön 1,3%, salt, HAVREGRYN 1%, vegetabiliskt fett och olja (palm, raps), malt av VETE, fruktsocker, emulgeringmedel (E472e), mjölbehandlingsmedel (E300). Kan innehålla spår av mjölk, valnötter.Allergener
Innehåller
- Havre
- Korn
- Råg
- Vete
- Spannmål som innehåller gluten
Kan innehålla spår av
- Mjölk
- Valnöt
- Nötter
Förvaring och hantering
Förvaras vid -18°C eller kallare.
Tina över natten i kylrum (ca 4°C) eller 1 timme i rumstemperatur. Jäs 45-60 min i jässkåp (35-37°C, ca 70% fuktighet). Värm ugnen till 220°C. Ställ in brödet och tillför ca 1 sek ånga/damp per plåt som ska bakas. Sänk temperaturen till 180-200°C och grädda i 15-18 minuter. OBS! Gräddningstid och temperatur är riktvärden beroende på ugn. Vikt färdigbakad produkt ca 70 g.
Tillverkningsland | Estland |
---|---|
Hållbarhet | 252 |
Näringsdeklaration
per 100 g | |
---|---|
Energi, kcal | 224 kcal |
Energi, kJ | 947 kJ |
Fett | 3.1 g |
- varav mättat fett | 0.7 g |
Kolhydrater | 37 g |
- varav sockerarter | 0.4 g |
Fiber | 4.5 g |
Protein | 10 g |
Salt | 1.3 g |
NutrientSodium | 520 mg |