2172 Havre grupp
Artikelnummer: 1221

Grovt Olympiabröd

85 g / styck

Portionsbröd bakat av vete- och rågmjöl, innehåller kruskakli, havregryn, linfrön och solrosfrön. Deg.

Innehåll

VETEMJÖL, vatten, jäst, VETEGLUTEN, RÅGMJÖL, hirs, vört/vørt (av KORN/BYGG), KRUSKAKLI (VETE) 1,9%, linfrön 1,3%, solrosfrön 1,3%, salt, HAVREGRYN 1%, vegetabiliskt fett och olja (palm, raps), malt av VETE, fruktsocker, emulgeringmedel (E472e), mjölbehandlingsmedel (E300). Kan innehålla spår av mjölk, valnötter.

Allergener

Innehåller
  • Havre
  • Korn
  • Råg
  • Vete
  • Spannmål som innehåller gluten
Kan innehålla spår av
  • Mjölk
  • Valnöt
  • Nötter

Förvaring och hantering

Förvaras vid -18°C eller kallare.

Tina över natten i kylrum (ca 4°C) eller 1 timme i rumstemperatur. Jäs 45-60 min i jässkåp (35-37°C, ca 70% fuktighet). Värm ugnen till 220°C. Ställ in brödet och tillför ca 1 sek ånga/damp per plåt som ska bakas. Sänk temperaturen till 180-200°C och grädda i 15-18 minuter. OBS! Gräddningstid och temperatur är riktvärden beroende på ugn. Vikt färdigbakad produkt ca 70 g.

Tillverkningsland Estland
Hållbarhet 252

Näringsdeklaration

per 100 g
Energi, kcal 224 kcal
Energi, kJ 947 kJ
Fett 3.1 g
- varav mättat fett 0.7 g
Kolhydrater 37 g
- varav sockerarter 0.4 g
Fiber 4.5 g
Protein 10 g
Salt 1.3 g
NutrientSodium 520 mg
1221_Grovt Olympiabröd (85 g)_OPV_MED