Kladdkaka med körsbärs-kompott

Kladdkaka med körsbärs-kompott

Ingredienser

Ingredienser för 4-6 portioner

KLADDKAKA, 390 g (art. 8003)

  • 1 gelatinblad
  • Körsbärskompott;
  • 400 g körsbär, urkärnade
  • 90 g brun farin
  • ½ dl vatten

 Baileysgrädde:

  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl Baileys

Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g (art 8003) och använder du Kladdkaka 1200 g (art 8004) tar du ingredienserna gånger tre.

 

Gör såhär

Recept av Mattias Larsson, "Fredagskocken"

Kladdkaka med körsbärskompott och bailysgrädde

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Blanda körsbär, brun farin och vatten i en kastrull.
  3. Koka upp och låt det koka ca 10 minuter till en fin kompott.
  4. Dra av från plattan och låt det svalna.
  5. Rör ner gelatinbladet och låt kompotten kallna.
  6. Blanda vispgrädde med Baileys och vispa den lätt.
  7. Ta kladdkakan ur formen.
  8. Servera kladdkakan med kompotten och den smaksatta grädden.

Serveringsförslag: Sikta gärna lite florsocker över kladdkakan före servering