Levain  Solros med grillad Brieost och ugnsbakad Paprika

Levain  Solros med grillad Brieost och ugnsbakad Paprika

Ingredienser

Ingredienser för 10 portioner:

  • 200 g naturell färskost
  • 20 skivor Brieost
  • 1 röd chili
  • 300 g blandad paprika (röd, grön och orange)
  • 2 msk hackade pinjenötter
  • 1 msk finhackad basilika
  • 150 g rödlök, skuren i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 rejäl nypa salt
  • 250 g sallad (t.ex krispsallad)

 

Gör såhär

  1. Lägg skivor av Brieost (ca ½ cm tjocka) på en bakplåt, och toppa med lite finhackad chili. Baka i ugn i 180 grader i ca. 8 minuter.
  2. Grovhacka paprika och lök. Blanda med olivolja, sesamfrön och lite salt och baka i ugn i 190 grader i 12-15 minuter.
  3. Bre smör på det undre brödet och lägg sallad ovanpå. Toppa med brieost, den ugnsbakade paprikan och rostade pinjenötter.


Tips:
Ringla över lite olivolja innan servering.

Lantmännen